Erick Avila

Main photo
Erick Avila - photo: Francisco Barrientos
Photographer
Francisco Barrientos

Esittely

Erick Avila on suomessa asuva chilelainen kitaristi, säveltäjä ja tuottaja. Avilan musiikki on tunnemallisen instrumentaalirockin, metallin ja Latinalaisen Amerikan rytmien fuusio. Erick Avila kiersi Chilessä, mutta muutettuaan Suomeen hän aloitti projektin opettaa suomalaisille muusikoille rytmejä kuten songo, cumbia, cueca, huayno.

Avila on chileläisen metalliyhtyeen Six Magicsin perustajajäsen, säveltäjä ja tuottaja, jolla on yli 20 vuoden soittokokemus ja jota on julkaistu maailmanlaajuisesti.
Hän aloitti soolouransa vuonna 2013 albumilla "Oblivion", instrumentaalimetallilla. 

Vuonna 2016 Avila julkaisi toisen levynsä sukeltaen syvemmälle Latinalaisen Amerikan kansanmusiikin ja Metallin fuusioon. Chilessä suosittu Futuro radio valitsi tämän albumin Instrumentaalikategoriassa “Vuoden albumiksi 2016”.

Vuonna 2017 Aviolla oli Helsingin Aalto-yliopistossa konferenssi nimeltä "Rock and Latin American roots: multicultural influence and perspectives in music", ja hänet kutsuttiin pitämään sama konferenssi Turku Rock Academyssa.

Vuonna 2018 hän muutti Suomeen jatkamaan työskentelyä suomalaisten muusikoiden kanssa. Nykyään Erick työskentelee uuden materiaalin kanssa suomalaisten muusikoiden kanssa, jotka opiskelevat latinalaisamerikkalaisia ​​rytmejä.

Esiintymisiä:
Avaajana Nightwishille, Paul Gilbertille, Blind Guardianille, Epicalle, Axxikselle ja Rhapsodylle

Esiintymisiä suurilla festivaaleilla: The Metal Fest, Cumbre del Rock Chileno, Feria Pulsar ja Rockódromo

Pääesiintyjänä Chilessä (loppuunmyyty Batuta-tapahtumapaikka, Cúpula del Parque O´Higgins ja Teatro Nescafé de lasArtes)

Kolme kiertuetta Saksassa, yksi Euroopan kiertue

Monia puhujatilaisuuksia ja esityksiä Chilen ja Suomen kouluissa

Useita keikkoja baareissa ja klubeissa Etelä-Suomessa sekä yksityisiä keikkoja.

Erick Avila (Chile) - kitara
Tuomas Riihimäki (Suomi) - kosketinsoittimet
Aki Kontioniemi (Suomi) -  basso
Elias Koljonen (Suomi) - rummut

Teknistä tietoa

Yhtyeen kanssa tarvitsemme PA:n rummuille, kitaralle, koskettimille, bassolle ja laulumikrofonin. Meillä on vahvistimet, mutta tarvitsemme P.A. järjestelmät, jotka vastaavat tapahtumapaikkoja. Voin myös esiintyä yksin taustalla ja tässä tapauksessa tarvitsen vain 3 kanavaa mikserissä, yhden kitaralleni (Line 6 POD, mono) ja kaksi kanavaa taustalle (stereo) ja P.A. järjestelmät, jotka vastaavat tapahtumapaikkoja.
Musiikkityylit