Delado

Main photo
Delado photo

Esittely

Delado on musiikki- ja tanssiryhmä Burkina Fasosta ja Suomesta. Delado tuo yhteen mestarimuusikot Amadou Benjamin Ouattara Mounjenin ja Dabou Dembelen (joilla on 900 vuotta vanha griot-perintö) Burkina Fasosta ja tanssija / lauluntekijä Sanna Karlsson-Sutisnan Suomesta.

Delado yhdistään vanhaa perinnekulttuuria Afrikasta sekoitettuna Baliin. Kaunista afrikkalaista TIEFO-musiikkia kuullaan harvoin ja se muistuttaa balilaista musiikkia erityisellä tavalla. Koska Tiefo-kulttuurista on jäljellä vain musiikkia, se antoi Karlsson-Susannalle vapauden ja inspiraation yhdistää balilaisia ​​ja afrikkalaisia perinteitä.

Karlsson-Sutisnalla on yli 28 vuoden kokemus balilaistanssista tienraivaajana Suomessa ja hän myös perehtynyt afrikkalaiseen, afro-kuubalaiseen ja eurooppalaiseen tanssiin. Karlsson-Sutisna on urallaan fuusionut tanssia kuvataiteeseen (maisterin tutkinto Suomen taideakatemiassa Berliinissä 1989 ja 1999). Amadou Benjamin Ouattara Mounjeni ja Dabou Dembele ovat työskennelleet muusikoina ammattimaisesti yli 20 vuoden ajan. Delado voi myös pitää työpajoja afrikkalaisesta, länsimaisesta ja balilaisesta taiteesta. 

Amadou Benjamin Ouattara Mounjeni (Burkina Faso)
Dabou Dembele (Burkina Faso)
Sanna Karlsson-Sutisna (Suomi)

Teknistä tietoa

Esityksen kesto ja tekniset vaatimukset sovittavissa tapauskohtaisesti.