Maailman musiikin keskuksen äänitearkisto ja kirjastoaineistot löytyvät nyt Finnasta

Maailman musiikin keskus kokoaa, tallentaa ja jakaa tietoa maailman musiikkikulttuureista. Finnassa avatut aineistot koostuvat Maailman musiikin keskuksen äänitearkiston sekä kirjaston kokoelmista. Aineistot löytyvät sekä Finna.fi:stä että Maailman musiikin keskuksen omasta Finna-näkymästä osoitteessa gmc.finna.fi.

Saatavilla on yli 18 000 nimikettä kirjoja, nuotteja, äänitteitä, filmejä sekä soittimia maailman eri musiikkikulttuureista. Äänitearkistossa on kenttämatkoilla tehtyjä äänityksiä sekä Global Mobile  -studion musiikkiäänityksiä ja haastatteluja. Lisäksi saatavilla on Kulttuuriosuuskunta Uulun sekä Kanteleliiton ja Suomen Kansanmusiikkiliiton kirjasto- ja arkistoaineistoa.

Kanteleliiton ja Suomen Kansanmusiikkiliiton luetteloiduissa aineistoissa ovat erityisen ainutkertaisia järjestöjen kokoelmiin vuosien saatossa kerätyt käsin kirjoitetut nuotinnokset. Tiedot nuottikäsikirjoituksista ja muusta aineistosta löytyvät Maailman musiikin keskuksen omasta Finna-näkymästä osoitteesta gmc.finna.fi.

Lisätiedot ja tiedustelut:

Kirjastonhoitaja Janne Ahonen
Maailman musiikin keskus
kirjasto [at] globalmusic.fi
046 8783722

Maailman musiikin keskus - Global Music Centre
Hämeentie 34 D, FI-00530 Helsinki
www.globalmusic.fi

Finna.fi on hakupalvelu, joka kokoaa satojen kotimaisten toimijoiden aineistot saman katon alle. Monipuolisilla hakutoiminnoilla pääset helposti miljoonien aineistojen äärelle ilmaiseksi.’