Pomppulinnan Kreivi

Main photo
Pomppulinnan Kreivi

Esittely

Pomppulinnan kreivi esittää uutta, monipuolista lastenmusiikkia, jota aikuisetkin hehkuttavat. Yhtyeen musiikkia kuvastaa parhaiten ajatus linnusta, joka maiden ja kulttuurien rajoista piittaamatta lentää vapaana pysähtyen aina siellä, missä rytmit ovat kaikkein mukaansatempaavimmat.

Yhtye on julkaissut kolme levyä: Mandariinipäivä (2020), Mielen avaruus (2017) ja Tukaani (2016). Mielen avaruus sai erityismaininnan lastenmusiikin Jellonagaalan vuoden 2018 lastenalbumi sarjassa. Yhtye on ollut mukana myös Pikku Kakkosen 100 lastenlaulua -projektissa tekemällä Yle Areenaan uusia sovituksia vanhoista lastenmusiikin klassikoista: Ihhahhaa, Kapteeni katsoi horisonttihin, Villahousurock, Nurmilintu ja Puff on lohikäärme. Yhtye on vuoden 2020 lastenmusiikin EMMA-palkintoehdokkaana.

Pomppulinnan kreivin keikoilla saa tanssia ja pomppia mielin määrin! Uusimman Mandariinipäivä -levyn musiikissa seikkaillaan aina afro-beatin alavuuksilta Andien korkeuksiin ja Kuuban karnevaalien kautta keskelle balkanilaisten torvien toitotusta. Vili ”kreivi” Mustalammen tekemissä lauluissa mm. taistellaan sokerihimoa vastaan, ystävystytään pimeyden kanssa, tehdään riippumaton kanssa retki metsän sydämeen ja ylistetään kurahousuja.

Vili Mustalampi - laulu, tres, akustinen kitara
Ricardo Padilla - lyömäsoittimet, cuatro, charango, taustalaulu
Valtteri Bruun - sähkökitara, taustalaulu
Puro Paju - basso, taustalaulu
Hannu Risku - rummut, taustalaulu

Teknistä tietoa

Yhtye voi tehdä korkeintaan tunnin mittaisen esiintymisen. Äänentoisto- ja esiintymisvaatimukset vaihtelevat tilanteen mukaan.  Minimissään vahvistusta vaativat laulut ja kitarat (viisi laulua, sähkökitara, -basso ja treskitara). Mikäli esiintymispaikka on isompi, vahvistusta vaativat myös perkussiot ja rumpusetti. Esiintymispaikalla pitää olla yhtyeelle soittotilaa vähintään 4x3 metriä. Pienemmän äänentoiston vaativalle keikalle yhtye voi tuoda äänentoiston mukanaan.