Frankosun and the Family

Main photo
Frankosun and the Family

Esittely

Frankosun and the Family on afrikkalaisten ja suomalaisten muusikoiden yhteenliittymä. Veljeyden hengessä työskentelevän yhtyeen musiikissa yhdistyy monia eri musikkityylejä. Näihin lukeutuvat muun muassa rumba, afrobeat, salsa, jazz ja reggae.

Frankosunia kutsutaan myös Franck Koumolouksi, joka on kotoisin Beninistä, voodookulttuurin synnyinmaasta. Franck Koumolou syntyi Nago-perheeseen, jossa harjoitetaan voodoomaskien kanssa rytmejä, jotka ovat peräisin Egoun goun-, Zangbeto-, Guèlède- ja Tchango-kulttuureista. Franck Koumolou säveltää itse musiikkia ja saa niihin usein inspiraation unessa.

Hän vihkiytyi näihin perinteisiin ja opiskeli erilaisia musiikkityylejä kuten afrobeatia, rumbaa, jazzia, salsaa ym., jonka ansiosta hän on kehittänyt itselleen monipuolisen lauluäänen. Frankosun alkoi soittaa djemberumpuja jo peruskoulussa ja jo siellä ollessaan hän pyysi päästä soittamaan koulun festivaaleissa ja juhlissa. Frankosun on myös taitava afro- ja hiphop-tanssija. Hän on voittanut useita tanssikilpailuja Beninissä.

Yhtye on esiintynyt Fest Africa -festivaaleilla Tampereella 15.1.2016. Tämä lisäksi yhtyeellä on esiitymiskokemusta muun muassa Helsingin lasipalatsista, Kirkkonummelta sekä Maarianhaminasta paikallisessa taiteiden yössä Kulturnattenissa.

Franck Koumolou (Benin) - laulu, perkussiot
Viviane Bossina (Kongo) - laulu
Mikael Siljanen - basso
Toni Kähkönen - kitara
Preacher Saka (Malawi) - rummut
Issiaka Dembele (Burkina-Faso) - perkussiot
Georges Agbazahou (Benin) - perkussiot
Ville Häyrynen - kitara

Teknistä tietoa

Suositusmitta esiintymiselle on n. 1-2 tuntia.

Musiikkityylit