Faso Kan

Main photo
Faso Kan photo

Esittely

Suomalais-afrikkalainen Faso Kan kuuluu laadukkaimpiin afrikkalaista musiikkia esittäviin ryhmiin Pohjoismaissa. Esitämme Länsi-Afrikan rikkaasta musiikkiperinteestä ponnistavaa melodista ja vauhdikasta musiikkia, joka ei jätä yleisöään kylmäksi. Lavalla Faso Kan antaa soiton, tanssin ja laulun ilon näkyä. Yhtyettä johtaa burkinafasolainen, kotimaassaan palkittu balafonmestari Issa Dembele.

Korasolisti Adama Koné on huippulahjakas griottimuusikko Malista. Lyömäsoittaja Ossi Raippalinna on opiskellut perinteistä griottimusiikkia ja soitinrakennusta mm. Senegalissa, Burkina Fasossa ja Malissa. Huippumuusikko, griotti IssiFaso Kan kvartettiaka Dembele on tunnettu monilahjakkuus oman perinnemusiikkinsa saralla. Yhtye voi myös pitää työpajan afrikkalaisessa tanssissa tai rummutuksessa.

Olemme aiemmin esiintyneet muun muassa Faces-etnofestivaalilla, Maailma kylässä -festivaalilla,Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla, African fest -festivaalilla, KallioKukkii -festivaalilla, Helsinki African Film -festivaalilla, Maailman musiikin keskuksen klubilla Juttutuvassa sekä Maailman kuvalehden maailmanmusiikkiklubilla.. Faso Kan on myös esiintynyt Pop & Jazz-konservatoriolla maailman huippuihin kuuluvan djembemestari Zoumana Dembelen kanssa, sekä järjestänyt suosittua klubi-iltaansa nimellä Club Ouagadougou ravintola Libertéssä.

Issa Dembele - balafon, laulu, djembe, dundun, tanssi
Adama Koné - kora, laulu, djembe, dundun, tanssi
Ossi Raippalinna - dundun, djembe, puhuva rumpu, laulu, tanssi, juonto
Issiaka Dembele - balafon, laulu, kalebassi, djembe, tanssi

Teknistä tietoa

Yhtyeen esitys voi kestää aina 20 minuutista kahteen tuntiin. Esitys voi sisältää balafon- ja djembemusiikkia, laulua ja tanssia. Pienemissä tiloissa Faso Kan voi esiintyä kokonaan akustisesti, isommissa tarvitaan äänentoisto.