Uimonen/Lorenzen

Sara Riikonen
Kotipaikka 
Helsinki
Esittely 

Uimonen / Lorenzen on uusi suomalais-tanskalainen duo, joka uskoo, ettei kauneuden lait noudata rajoja.

Duo muodostettiin kun Emmi Karoliina Uimonen ja Troels Strange Lorenzen löysivät toisensa Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastosta ja huomasivat, että he puhuvat samalla kielellä esteettisesti ja filosofisesti. Syntyneistä kappaleita voi luonnehtia nykyaikaiseksi pohjoismaiseksi kansanmusiikiksi jazzin ja klassisen impressionismin vaikutuksilla yhdistettynä polyrytmiikkaan ja improvisaatioon.

Uimonen / Lorenzenin albumin debyyttialbumi "Trilogia / Trilogi: Indigo" on julkaistu itsenäisesti elokuussa 2017. Levy sai nimensä lauluissa läsnäolevasta syvän sinisestä melankoliasta, sielumaailmasta jonka sekä Uimonen että Lorenzen jakaa. Levy on ensimmäinen osa Uimonen / Lorenzenin omasta musikaalisesta väritrilogiasta.

Emmi Karoliina Uimonen (Suomi) - piano

Troels Strange Lorenzen (Tanska) - harmonikka

Teknistä tietoa 

Uimonen / Lorenzenin oman musiikin kesto on tällä hetkellä 2 tuntia. Kaikki kappaleet menevät yhteen ja niitä voidaan toistaa missä tahansa järjestyksessä ja minkä tahansa yhdistelmän pituuden ja tunnelman kanssa. Voimme tarjota yhden sarjan ensimmäisen albumin - indigo-teemalla, ja toisen seuraavan albumin väriteemalla - ecru. Lisää materiaalia kehittyy koko ajan ja on myös mahdollista lisätä konserttiin Uimonen / Lorenzenin sovituksia perinteisistä pohjoismaisista kansansävelmistä.