Papa Zai

Papa Zai Kotipaikka
Helsinki

Esittely

Papa Zain repertoaariin kuuluu reggae (dancehall, roots, raggamuffin), afro-karibialainen musiikki (perinteisen ja urbaanin sambialaisen musiikin fuusio maustettuna soca/calypsolla) ja traditionaalinen sambialainen musiikki. Papa Zai on aloittanut soittamisen jo lapsena, ja jo nuorena hän soitti useissa reggae yhtyeissä. Vuonna 1996 hän tuotti Sambiassa listojen ykköseksi nousseen ragamuffin-albumin 'Salaula'. Listamenestyksen lisäksi albumista tuli musiikillinen tiennäyttäjä kokonaiselle sukupolvelle sambialaisia nuoria artisteja. 1997 Papa Zai muutti Suomeen ja toimi pian saapumisensa jälkeen aktiivisesti musiikin ja draaman ohjaajana. Muutettuaan Helsinkiin 2000 Papa Zai liittyi kitaristiksi kongolaista rumbaa soittaneeseen Afro Beat -yhtyeeseen. Samaan aikaan hän oli myös Roots Ragga Bandin kitaristi. 2001 Papa Zai perusti Love Culture Bandin, ja toimi sen laulusolistina. Vuonna 2003 hänestä tuli Komposti Sound System -yhtyeen MC; keikkoja oli mm. Helsingissä, Tukholmassa, Oslossa ja Bergenissä. Papa Zai on myös vieraillut Pelle Miljoonan albumilla Todistaja ja ollut Pellen laajalla Suomen-kiertueella. 2004 Papa Zai kiinnitettiin Soul Captain Bandin laulajakaartiin. 2005 Papa Zai perusti yhtyeen nimeltä Papa Zai and the Sons of I.
Papa on esiintynyt vuosien varrella useimmilla merkittävimmistä reggae-festivaaleista Lusakassa. Vuodesta 2001 lähtien hän on esiintynyt festivaaleilla ja tapahtumissa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa sekä Venäjällä. Hän on esiintynyt lämmittelijänä Helsingissä ja Tampereella useiden nimekkiden reggae-tähtien keikoilla, mm. Burning Spear, Sizzla Kalonji, Luciano ja Jah Mason. 2007 Papa liittyi Suhinators Bändiin.

Papa Zai (Sambia)

Myspace

Teknistä tietoa

Isossa reggae-bändissä 5-9 muusikkoa; setti voi kestää tunnista kahteen tuntiin. Akustisessa kokoonpanossa yleensä akustiset kitarat, marimba/ksylofoni, djembe, didgeridoo; keikan kesto puolesta tunnista tuntiin. Sooloesityksissä Papa Zai säestää itseään akustisella kitaralla ja esitys voi kestää puolesta tunnista kahteen tuntiin.Äänentoistosta on sovittava etukäteen, PA tarvitaan yleensä aina. Akustiset keikat joskus mahdollisia ilman äänentoistoa jos tila on siihen erityisen sovelias.

Yhteystiedot

Papa Zai
p. +358 (0)40 811 0869