Musiikinopettajia

Afrikka

Arnold Chiwalala

Tansanialainen tanssi ja musiikki. Arnold on opettanut mm. Bagamoyon kuulussa valtion taidekoulussa Tansaniassa. Suomessa hän on vetänyt monia kursseja mm. Haapavesi Folkin yhteydessä ja muualla Suomessa sekä Englannissa, Ruotsissa ja Saksassa. Hän on pitänyt työpajoja ylä- ja ala-asteen kouluissa ja hän on kurssittanut myös musiikin opettajia. Korkeakoulutasolla Chiwalala on opettanut Sibelius-Akatemiassa, Teatterikorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa.

Aviv Ben-Yehuda

The Joy of Drumming -työpajat afrikkalaisen djembe-rummun soitosta, malinke-rytmeistä jne. Aviv Ben-Yehuda on israelilaissyntyinen lääkäri, joka on harrastanut rumpujen soittoa lapsesta asti. Hän on opiskellut mm. kuubalaista rytmiikkaa ja afrikkalaisten Malinke- ja Ewe -kansojen polyrytmiikkaa. Viimeiset viisi vuotta hän on opettanut Norjassa, Israelissa, Intiassa ja Suomessa. Opetuskokemusta mm. Sibelius-Akatemiasta, Pop & Jazz konservatoriosta, Taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta ja Keski-Helsingin musiikkiopistosta.

Cheza Ngoma

Tamperelainen Cheza Ngoma ry on opettajansa Menard Mpondan johdolla järjestänyt tansanialaisen tanssin ja rummutuksen kursseja jo vuodesta 1996. Säännöllisiä ryhmiä on kaksi, alkeisryhmä sekä esiintyvä ryhmä. Afro-workshop kokemusta on myös ja lapsille on järjestetty omia afrotunteja mm. kouluissa ja päiväkodeissa.

Etnosaari

Afrikkalainen heimotanssi, Ndombolo-tanssi, afrikkalainen rummunsoitto, rummunteko ja swahilin kieli. Etnosaari järjestää kursseja ja opettaa tilauksesta erilaisia ryhmiä, yksityisiä asiakkaita ja yrityksiä. Opetusta on mahdollista järjestää ympäri Suomen.

Faouzy Fawaz

Faouzy Fawaz on guinealainen muusikko ja laulaja/tanssija joka on esiintynyt ja opettanut muun muassa ympäri Suomea, Guineaa ja Senegalia, Hänellä on laaja kokemus opettamisesta lasten ja aikuisten opettamisessa, ja on esiintynyt monihenkisten tanssi- ja lauluryhmien kanssa isoilla festivaaleilla eri maissa, mukaan lukien Maailma kylässä -festivaali Helsingissä. Hän on intohimoinen ja lämminhenkinen esiintyjä ja opettaja, joka kykenee inspiroimaan kaikenikäisiä oppilaita oppimaan perinteistä länsiafrikkalaista kulttuuria.

Hän pystyy opettamaan suomen, ranskan ja englannin kielillä sekä afrikkalaista soittamista että laulamista.

Hän opettaa soittamista bolonbatalla, gongomalla ja djembe-rummulla, Lisäksi hän pystyy korjaamaan ja rakentamaan kyseisiä instrumentteja.

https://www.facebook.com/faouzy.fawaz/videos/vb.100001794272676/85425247...

Galaxy

Senegalilaiset rummut, rytmit ja tanssit. Galaxyn jäsenet ovat erinomaisia ja kokeneita rytmikurssien vetäjiä, joille on vuosien mittaan kertynyt opetuskokemusta ympäri Suomen tehdyissä työpajoissa ja oppilaskonserteissa. Galaxyn jäsenistöstä löytyy opetusosaamista niin sabar-rumpujen sekä puhuvan rummun eli taman opetuksessa, kuin tanssissa ja vaikkapa afrikkalaiseen kitarointiin tai saksofonisointiin ohjauksessa.

Good People

Afrikkalaisen musiikin opetusta mm. kouluihin ja päiväkoteihin. Yhdistyksen pyörittämässä Good People's Bandissa vaikuttaa moni tässä luettelossa erikseenkin mainittu afrikkalaisen musiikin ja tanssin opettaja.

Ismaila Sané

Afrikkalaisen baletin soolotanssija ja lyömäsoittaja: Ballets Bougarabou (Dakar, Senegal), Ballets Africains (Dakar), Ballets Mansour Gueye (Dakar sekä Ranska ja Espanja). Tunnetaan myös lyömäsoittajana mm. Piirpaukesta, Galaxysta, Senfistä ja monesta muusta yhtyeestä. Sané on yksi kansainvälisen Global Percussion 14 lyömäsoittajan erimaalaisista soittajasta. Tunnustuspalkintoja: Vuoden Lempo 2003, Kalevala Korun kulttuurisäätiön ainoan kerran jaettu tunnustuspalkinto 2005 Senfin monikulttuurisesta työstä, sekä Galaxyn jäsenenä Suomi-palkinto 2005. Yksi Lempo-Folkin taiteellisista johtajista ja toinen Opekon "Yhteinen Sävel 1-3"- sekä "Elävä Afrikka"-koulutusohjelmienn pääkouluttajista. Opettaa niin länsi-afrikkalaista tanssia kuin lyömäsoittimia (djembe, bougarabou jne.).

Issiaka Dembele

Länsi-Afrikkalaisten instrumenttien soiton opetusta. Instrumentteina pentatoninen, diatoninen ja kromaattinen balafon, kora, djembe, lounga, tamani, bara ja kalebassi. Opettaa myös burkinafasolaista laulua ja tanssia. Musiikki-interventioita konservatorioissa Ranskassa, Portugalissa ja Sveitsissä. Musiikinopetusta ja työpajoja Saksassa, Togossa, Benessä, Burkina Fasossa ja Suomessa. Opetuskielet suomi ja ranska.

www.facebook.com/issiakamusic1
www.soundcloud.com/issiaka-dembele
www.youtu.be/w_FOAxSAl-4

Joona Kora

Opetan Helsingissä perinteistä länsi-afrikkalaista koran soittoa. Olen opiskellut koran soittoa Burkina fasossa koramestari Issiaka Sanogon johdolla ja opettanut koransoittoa Suomessa.
www.joonakora.com

Maarika Autio

Afrikkalaisten tanssien ja länsiafrikkalaisen balafon-soittimen opetusta. Maarika Autio on opettanut afrikkalaisia tansseja vuodesta 1993 (mm. Tanssivintti, Tanssiopisto, Kallion Naisvoimistelijat, tiiviskursseja eri puolella Suomea). Balafonin soitossa hän antaa yksityistunteja.

Mama Africa

Länsiafrikkalainen tanssi ja musiikki, djemberummut. Mama African Boucar Gaye on vetänyt kursseja ja opintopiirejä Suomeen tulostaan asti (1997). Niin Turussa kuin Turun ulkopuolellakin.Mm. Pietarsaaren konservatoriossa, Turun taideakatemiassa, Turun musikkiopistossa ja monissa kouluissa. Petra Hongell on ollut mukana aluksi tulkkina ja nyttemmin lähinnä säestäjänä.

Mousse & Sabasy N'diaye

Senegalilaiset rytmit, tanssit ja sabar-rummut. Ndiayen veljekset ovat jo monille suomalaisille lapsille ja aikuisille tuttyja rytmikurssien vetäjä.

Ossi Raippalinna

Ossi Raippalinna opettaa pääkaupunkiseudulla länsiafrikkalaista rummutusta, erityisesti djembe- ja dundunmusiikkia.
Hän on kokenut opettaja, hän on opettanut rummutusta suomalaisille vuodesta 2006 lähtien. Hänen selkeät opetusmetodinsa takaavat ensikertalaisellekin iloisen ja antoisan rummutuskokemuksen. Ossi on saanut oppinsa länsiafrikkalaisilta mestareilta. Hän on opiskellut djembemusiikkia mm. Senegalissa, Burkina fasossa ja Malissa.

Outi Kallinen & N'Fanly Camara

Afroahjo tarjoaa länsiafrikkalaisen, erityisesti guinealaisen, tanssin ja musiikin (djembe, dundun, balafoni, laulu) kursseja Suomessa, perheafrotunteja sekä vuosittain leirejä Guineassa ja Gambiassa. Pidämme tilauksesta yksityistunteja ja tulemme opettamaan erilaisiin tapahtumiin ja tyky-päiville. Pääopettajat ovat N'Fanly ”Alya” Camara ja Outi Kallinen, kursseilla myös vierailevia opettajia mm. Guineasta.
Myynnissä on pieni valikoima ammattitason soittimia (djembet, dundunit, balafonit, krinit ym.), tarjolla myös soittimien huoltoa ja esim. djemben kalvon vaihtoa. Afroahjon kautta voit tilata keikalle afrikkalaista musiikkia ja tanssia esittävän Lanyi-trion tai yli kymmenhenkisen Wonuwali-ryhmän.

Richmond Ghansah

Richmond Ghansah pitää djembe-työpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Ghansah on opiskellut musiikkia muun muassa Pape Sarrin pitkäaikaisena oppilaana. Richmond voitti SakuStars ammattikoulujen välisissä kultuurikilpailuissa kultaa kategoriassa "lyömäsoittimet" vuonna 2008 ja 2010. Vuonna 2009 hän voitti samassa kategoriassa hopeata. Ghansah on pitänyt työpajoja 12 -vuotiaasta asti eri kouluissa, tapahtumissa ja seminaareissa. Vuodesta 2007 hän on ollut myös tekemässä vuorovaikutteista, tarina-teatteriesitystä nimeltä Kalebassin Kertomaa - Nigerialaisia Tarinoita, jossa hän on toiminut sekä muusikkona että djembe-työpajan vetäjänä.

World Music School Helsinki

Musiikin opetus · Helsinki

WWW
Facebook

Zamburu/PriMus ry

Nakkilan näpsäkät rumpalit ovat opettaneet senegalilaisia rytmejä, lauluja ja tansseja jo kymmenisen vuotta ihan kotimaisin voimin. Opetuskokemusta on kouluista eri puolella Suomea, Kaustisen Ala-Könni -opistosta, Äetsän kansanmusiikkikursseilta ja Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta.