Musiikinopettajia

Afrikka

Arnold Chiwalala

Tansanialainen tanssi ja musiikki. Arnold on opettanut mm. Bagamoyon kuulussa valtion taidekoulussa Tansaniassa. Suomessa hän on vetänyt monia kursseja mm. Haapavesi Folkin yhteydessä ja muualla Suomessa sekä Englannissa, Ruotsissa ja Saksassa. Hän on pitänyt työpajoja ylä- ja ala-asteen kouluissa ja hän on kurssittanut myös musiikin opettajia. Korkeakoulutasolla Chiwalala on opettanut Sibelius-Akatemiassa, Teatterikorkeakoulussa ja Tampereen yliopistossa.

Yhteystiedot:

Arnold Chiwalala
p. 045 131 12 02

Aviv Ben-Yehuda

The Joy of Drumming -työpajat afrikkalaisen djembe-rummun soitosta, malinke-rytmeistä jne. Aviv Ben-Yehuda on israelilaissyntyinen lääkäri, joka on harrastanut rumpujen soittoa lapsesta asti. Hän on opiskellut mm. kuubalaista rytmiikkaa ja afrikkalaisten Malinke- ja Ewe -kansojen polyrytmiikkaa. Viimeiset viisi vuotta hän on opettanut Norjassa, Israelissa, Intiassa ja Suomessa. Opetuskokemusta mm. Sibelius-Akatemiasta, Pop & Jazz konservatoriosta, Taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta ja Keski-Helsingin musiikkiopistosta.

Yhteystiedot:

Aviv Ben-Yehuda
Pengerkatu 19 B 40
00500 Helsinki
p. 050 36 377 37

Cheza Ngoma

Tamperelainen Cheza Ngoma ry on opettajansa Menard Mpondan johdolla järjestänyt tansanialaisen tanssin ja rummutuksen kursseja jo vuodesta 1996. Säännöllisiä ryhmiä on kaksi, alkeisryhmä sekä esiintyvä ryhmä. Afro-workshop kokemusta on myös ja lapsille on järjestetty omia afrotunteja mm. kouluissa ja päiväkodeissa.

Yhteystiedot:

www.chezangoma.net
Menard Mponda
Tornimäenkatu 4 B 53
33560 Tampere
p. 040 083 53 64

Etnosaari

Afrikkalainen heimotanssi, Ndombolo-tanssi, afrikkalainen rummunsoitto, rummunteko ja swahilin kieli. Etnosaari järjestää kursseja ja opettaa tilauksesta erilaisia ryhmiä, yksityisiä asiakkaita ja yrityksiä. Opetusta on mahdollista järjestää ympäri Suomen.

Yhteystiedot:

www.etnosaari.fi
Etnosaari
Karjalankatu 25
15150 Lahti
p. 040 537 80 35

Faouzy Fawaz

Faouzy Fawaz on guinealainen muusikko ja laulaja/tanssija joka on esiintynyt ja opettanut muun muassa ympäri Suomea, Guineaa ja Senegalia, Hänellä on laaja kokemus opettamisesta lasten ja aikuisten opettamisessa, ja on esiintynyt monihenkisten tanssi- ja lauluryhmien kanssa isoilla festivaaleilla eri maissa, mukaan lukien Maailma kylässä -festivaali Helsingissä. Hän on intohimoinen ja lämminhenkinen esiintyjä ja opettaja, joka kykenee inspiroimaan kaikenikäisiä oppilaita oppimaan perinteistä länsiafrikkalaista kulttuuria.

Hän pystyy opettamaan suomen, ranskan ja englannin kielillä sekä afrikkalaista soittamista että laulamista.

Hän opettaa soittamista bolonbatalla, gongomalla ja djembe-rummulla, Lisäksi hän pystyy korjaamaan ja rakentamaan kyseisiä instrumentteja.

https://www.facebook.com/faouzy.fawaz/videos/vb.100001794272676/85425247...

Yhteystiedot:

Faouzy Fawaz
+358 45 64 01 882

Galaxy

Senegalilaiset rummut, rytmit ja tanssit. Galaxyn jäsenet ovat erinomaisia ja kokeneita rytmikurssien vetäjiä, joille on vuosien mittaan kertynyt opetuskokemusta ympäri Suomen tehdyissä työpajoissa ja oppilaskonserteissa. Galaxyn jäsenistöstä löytyy opetusosaamista niin sabar-rumpujen sekä puhuvan rummun eli taman opetuksessa, kuin tanssissa ja vaikkapa afrikkalaiseen kitarointiin tai saksofonisointiin ohjauksessa.

Yhteystiedot:

Pape Sarr
p. +358 40 47 17 557

Gildas Houessou

Afrikkalaisen musiikin ja tanssin työpajoja ja kursseja suomessa: 2009 Halikon Musiikkiyhdistys Salon Kansalaisopisto 2008 Halikon Musiikkiyhdistys Salon lukio Mustion koulu Suomusjärven koulu Teijon koulu Kärävuoren päiväkoti, Halikko 2007 Halikon Musiikkiyhdistys Salon lukio Halikon lukio Turun Lyseon lukio Halikon yläaste Moision koulu, Salo Laurin koulu, Salo Meritalon koulu, Salo Suomusjärven koulu Metsärinteen päiväkoti, Halikko (yhdessä beninil. lasten kanssa)

Yhteystiedot:

Gildas Houessou
Meisalantie 117
25210, Vartsala
p. 044  219 21 82

Good People

Afrikkalaisen musiikin opetusta mm. kouluihin ja päiväkoteihin. Yhdistyksen pyörittämässä Good People's Bandissa vaikuttaa moni tässä luettelossa erikseenkin mainittu afrikkalaisen musiikin ja tanssin opettaja.

Yhteystiedot:

Good People Ry / Suikki Jääskä
Koivurinteentie 121
02880 Veikkola
p. 040 095 33 05

Ismaila Sané

Afrikkalaisen baletin soolotanssija ja lyömäsoittaja: Ballets Bougarabou (Dakar, Senegal), Ballets Africains (Dakar), Ballets Mansour Gueye (Dakar sekä Ranska ja Espanja). Tunnetaan myös lyömäsoittajana mm. Piirpaukesta, Galaxysta, Senfistä ja monesta muusta yhtyeestä. Sané on yksi kansainvälisen Global Percussion 14 lyömäsoittajan erimaalaisista soittajasta. Tunnustuspalkintoja: Vuoden Lempo 2003, Kalevala Korun kulttuurisäätiön ainoan kerran jaettu tunnustuspalkinto 2005 Senfin monikulttuurisesta työstä, sekä Galaxyn jäsenenä Suomi-palkinto 2005. Yksi Lempo-Folkin taiteellisista johtajista ja toinen Opekon "Yhteinen Sävel 1-3"- sekä "Elävä Afrikka"-koulutusohjelmienn pääkouluttajista. Opettaa niin länsi-afrikkalaista tanssia kuin lyömäsoittimia (djembe, bougarabou jne.).

Yhteystiedot:

Ismaila Sané
Purotie 4A
37560 Lempäälä
p. (03) 375 39 03 ja 040 964 11 65

Issiaka Dembele

Länsi-Afrikkalaisten instrumenttien soiton opetusta. Instrumentteina pentatoninen, diatoninen ja kromaattinen balafon, kora, djembe, lounga, tamani, bara ja kalebassi. Opettaa myös burkinafasolaista laulua ja tanssia. Musiikki-interventioita konservatorioissa Ranskassa, Portugalissa ja Sveitsissä. Musiikinopetusta ja työpajoja Saksassa, Togossa, Benessä, Burkina Fasossa ja Suomessa.

Yhteystiedot:

Issiaka Dembele
Helsinki
p. 045 219 6457

Joona Kora

Opetan Helsingissä perinteistä länsi-afrikkalaista koran soittoa. Olen opiskellut koran soittoa Burkina fasossa koramestari Issiaka Sanogon johdolla ja opettanut koransoittoa Suomessa.

Yhteystiedot:
Maarika Autio

Afrikkalaisten tanssien ja länsiafrikkalaisen balafon-soittimen opetusta. Maarika Autio on opettanut afrikkalaisia tansseja vuodesta 1993 (mm. Tanssivintti, Tanssiopisto, Kallion Naisvoimistelijat, tiiviskursseja eri puolella Suomea). Balafonin soitossa hän antaa yksityistunteja.

Yhteystiedot:

Maarika Autio
Kirjatyöntekijänkatu 14 C 59
00170 Helsinki
p. (09) 27 82 772, 041 511 06 61

Maimuna Korhonen

Länsiafrikkalainen tanssi. Gambiassa syntynyt Maimuna Korhonen on tanssinut Gambiassa ammatikseen useissa ryhmissä, ja opettanut tanssia mm. turisteille. Suomessa hän on työskennellyt mm. Ismaila Sanen, Galaxy-yhtyeen ja Mama Africa -ryhmän kanssa. Maimuna Korhonen voi pitää perinteisten jola- ja wolof-tanssien yksittäisiä tanssityöpajoja sekä säännöllisiä kursseja. Hänen opetustyöstään on saatavilla videonäyte.

Yhteystiedot:

Maimuna Korhonen
Espoo
p. 050 918 10 36 (Tuomas Korhonen) sekä 050 918 10 37

Mama Africa

Länsiafrikkalainen tanssi ja musiikki, djemberummut. Mama African Boucar Gaye on vetänyt kursseja ja opintopiirejä Suomeen tulostaan asti (1997). Niin Turussa kuin Turun ulkopuolellakin.Mm. Pietarsaaren konservatoriossa, Turun taideakatemiassa, Turun musikkiopistossa ja monissa kouluissa. Petra Hongell on ollut mukana aluksi tulkkina ja nyttemmin lähinnä säestäjänä.

Yhteystiedot:

Momar Diop
p. 044 305 20 05

Mohamed Bangoura

 Rumpali-laulaja Mohamed Bangoura on tunnettu lahjoistaan perinteisen länsi-afrikkalaisen musiikin parissa, johon hän syntyi ja kasvoi lapsesta pitäen. Bangoura soittaa ja laulaa useissa bändeissä, mikä tekee hänestä loistavan tiimityöskentelijän sekä sooloartistin, omaten hyvät kuuntelu- ja improvisointitaidot. Hän toimii myös länsiafrikkalaisen musiikin ja rytmien opettajan. Bangouran intohimo musiikkiin kattaa laajan fuusion afrikkalaisia rytmejä, nepalilaisia kansanlauluja sekä yhdistelmiä eurooppalaisen populaarimusiikin sekä lastenmuusikin parissa. Hän nauttii musiikin ja laulamisen opettamisesta sekä aikuisten että lapsien kanssa. Lisäksi hän korjaa afrikkalaisia instrumentteja, etenkin rumpuja. Bangoura on alunperin Guineasta, länsi-Afrikasta, ja muutti Suomeen vuonna 2011. Hän on esiintynyt ja opettanut afrikkalaista musiikkia ja säestänyt tanssiesityksiä Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Gambiassa, Hän asuu tällä hetkellä Helsingissä. Esiintyjänä Bangoura on energinen, karismaattinen ja kannustava. Opettajana hän saa oppilaisiinsa vahvan yhteyden inspiroivana, lämminhenkisenä ja positiivisesti kannustavana ohjaajana. Bangouralla on oppilaita kaikista ikäryhmistä, ja pystyy opettamaan suomen, englannin ja ranskan kielellä. 

Mohamed soittaa ja opettaa djembe-rummun, gongoman, bolonbatan ja dundunin soittoa sekä perinteistä länsiafrikkalaista laulua.

Yhteystiedot:

Mohamed Bangoura
+358 46 56 98 150

Mousse & Sabasy N'diaye

Senegalilaiset rytmit, tanssit ja sabar-rummut. Ndiayen veljekset ovat jo monille suomalaisille lapsille ja aikuisille tuttyja rytmikurssien vetäjä.

Yhteystiedot:

Sabasy N'diaye
p. 040 713 45 57

Ossi Raippalinna

Ossi Raippalinna opettaa pääkaupunkiseudulla länsiafrikkalaista rummutusta, erityisesti djembe- ja dundunmusiikkia.
Hän on kokenut opettaja, hän on opettanut rummutusta suomalaisille vuodesta 2006 lähtien. Hänen selkeät opetusmetodinsa takaavat ensikertalaisellekin iloisen ja antoisan rummutuskokemuksen. Ossi on saanut oppinsa länsiafrikkalaisilta mestareilta. Hän on opiskellut djembemusiikkia mm. Senegalissa, Burkina fasossa ja Malissa.

Yhteystiedot:

www.ossipercussion.com
p. 040 74 38 906

Outi Kallinen & N'Fanly Camara

Afroahjo tarjoaa länsiafrikkalaisen, erityisesti guinealaisen, tanssin ja musiikin (djembe, dundun, balafoni, laulu) kursseja Suomessa, perheafrotunteja sekä vuosittain leirejä Guineassa ja Gambiassa. Pidämme tilauksesta yksityistunteja ja tulemme opettamaan erilaisiin tapahtumiin ja tyky-päiville. Pääopettajat ovat N'Fanly ”Alya” Camara ja Outi Kallinen, kursseilla myös vierailevia opettajia mm. Guineasta.
Myynnissä on pieni valikoima ammattitason soittimia (djembet, dundunit, balafonit, krinit ym.), tarjolla myös soittimien huoltoa ja esim. djemben kalvon vaihtoa. Afroahjon kautta voit tilata keikalle afrikkalaista musiikkia ja tanssia esittävän Lanyi-trion tai yli kymmenhenkisen Wonuwali-ryhmän.

Yhteystiedot:

www.afroahjo.fi
Outi Kallinen
p. 040 707 59 77

Papa Zai

Papa Zailla on kokemusta yhtyeiden opetuksesta reggaen sekä soca/calypson soittamisessa - ja lisäksi hän voi opettaa myös tiettyjä sambialaisia musiikkityylejä. Djembe-rummun soiton opetusta yksityisoppilaille tai ryhmille.

Yhteystiedot:

Papa Zai
p. 040 811 08 69

Richmond Ghansah

Richmond Ghansah pitää djembe-työpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille. Ghansah on opiskellut musiikkia muun muassa Pape Sarrin pitkäaikaisena oppilaana. Richmond voitti SakuStars ammattikoulujen välisissä kultuurikilpailuissa kultaa kategoriassa "lyömösoittimet" vuonna 2008 ja 2010. Vuonna 2009 hän voitti samassa kategoriassa hopeata. Ghansah on pitänyt työpajoja 12 -vuotiaasta asti eri kouluissa, tapahtumissa ja seminaareissa. Vuodesta 2007 hän on ollut myös tekemässä vuorovaikutteista, tarina-teatteriesitystä nimeltä Kalebassin Kertomaa - Nigerialaisia Tarinoita, jossa hän on toiminut sekä muusikkona että djembe-työpajan vetäjänä.

Yhteystiedot:

Richmond Ghansah

World Music School Helsinki

Musiikin opetusHelsinki

WWW
Facebook

Yhteystiedot:

World Music School Helsinki

Zamburu/PriMus ry

Nakkilan näpsäkät rumpalit ovat opettaneet senegalilaisia rytmejä, lauluja ja tansseja jo kymmenisen vuotta ihan kotimaisin voimin. Opetuskokemusta on kouluista eri puolella Suomea, Kaustisen Ala-Könni -opistosta, Äetsän kansanmusiikkikursseilta ja Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta.

Yhteystiedot:

www.zamburu.com
Olli Penttilä
PL 27
28251 Nakkila
p. 040 094 12 41