Indreni

Kishan GaineKotipaikka
Vantaa

Esittely

Pääsääntöisesti Indreni soittaa nepalilaista kansanmusiikkia mutta on ottanut ohjelmistoon myös tuoreempia kappaleita nepalilaisesta populaarimusiikista.

Kishan Gaine on nepalilainen muusikko joka on asunut Suomessa vuodesta 2011. Kishan tulee Gandharba kastista joka on perinteisestä muusikkosukua. Aikoinaan Gandharbat olivat kiertäviä muusikoita jotka kulkivat kylästä kylään ja musiikin kautta kertoivat uutisia ja tarinoita. Kishan on soittanut perinteistä nepalilaista musiikkia lapsuudesta asti, opettajinaan oma isä ja muut sukulaiset.

Instrumentteina Kishanilla ovat jousisoitin sarangi sekä nepalilainen rumpu madal. Sarangin sointi on viulun kaltainen vaikka sitä soitetaankin hieman erilailla. Madal tuo nepalilaiseen musiikkiin sen selkärangan eli rytmin ja sarangilla luodaan melodia.

Kishan onkin perustanut Suomeen muutettuaan nepalilaista musiikkia soittavan yhtyeen Indrenin jossa soittavat hänen lisäkseen sarangin ja madalin soiton taitava Manoj Gandhari sekä huilisti Hari Sapkota, Yhtyeessä on toisinaan mukana myös nepalilainen laulaja Binita Lamichhane sekä vaihtuva kitaristi. Joskus mukana on myös nepalilainen tanssija.

Yhtye on esiintynyt erilaisissa tapahtumissa pääkaupunkiseudulla, mm. Sun festivaaleilla Tikkurilassa sekä Rasisminvastaisen viikon tapahtumissa.

Kishan soittaa toisinaan myös yhdessä afrikkalaisten muusikkojen kanssa luoden täysin uudenlaista musiikkia jossa yhdistyvät afrikkalaisen ja nepalilaisen musiikin rytmit ja soinnit.

Kishan on pitänyt myös työpajoja joissa voi tutustua soittimiin sekä nepalilaiseen musiikkiin.

Teknistä tietoa

Ohjelman konserttiin tai työpajaan voi räätälöidä tapauskohtaisesti. Työpajoja Kishan voi pitää yksin tai yhdessä toisen muusikon kanssa ja konsertteihin ryhmän koko määräytyy tilanteen mukaan. Äänentoistollisesti tarvitaan ryhmän koosta riippuen äänentoistolaitteet ja neljästä kuuteen mikrofonia. Pienessä tilassa soitto onnistuu myös akustisesti.

Kishan Gaine (Nepal) - sarangi, madal
Manoj Gandhari (Nepal) - sarangi, madal
Hari Sapkota (Nepal) - huilu
Binita Lamichhane (Nepal) - laulu

Youtube 1 | 2

Yhteystiedot

Kishan Gaine
p. 045 15 98 444