Hamana Diara

Hamana DiaraKotipaikka
Helsinki

Esittely

Lavalla nähdään mahtavaa naisenergiaa, guinealaisen mestarin rumpusooloja sekä sellaista tanssin iloa ja rytmien riemua, johon yleisönkin on helppo yhtyä tanssien. Ryhmä esittää pääasiassa guinealaisia malinké- heimon perinteeseen kuuluvia rytmejä, lauluja sekä tansseja, mutta esityksissä nähdään myös välillä vaikutteita Ghanasta, Senegalista, Gambiasta sekä Burkina Fasosta.

Hamana Diara on helmikuussa 2013 perustettu ryhmä. Alunperin ryhmässä oli 3 suomalaista naista ja 1 guinealainen mies. Kesän-13 alussa ryhmän kokoonpano kasvoi ja lisää tanssijoita liittyi mukaan syksyllä.

Ryhmän taiteellinen johtaja Abdoulaye Condé on kotimaassaan Guineassa arvostettu doundounmestari ja djembefola, joka saanut taitonsa paikallisessa oppipoika-mestarikoulutuksessa. Hänen hallitsee perinteiset malinké- ja susu- rytmit, joita hän osaa soittaa melkein sata. Hänen erikoisosaamistaan on myös krin, jota hän soittaa omalla vankkumattomalla tavallaan. Abdoulaye soittaa monilla kansainvälisessäkin levityksessä olevilla CD-levyillä mm. Billy Konaté Inike Papa. Kotimaassaan Abdoulaye on soittanut lukuisten tunnettujen mestarien kanssa, kuten Famoudou Konaté, Ton Ton Sylla.
Suomessa Abdoulaye on soittanut useissa eri afroryhmissä: Wonuwali, Mande Maja Band, Stilimba. Hän on myös arvostetun Lanyi- ryhmän jäsen.

Ryhmän käytännön asioista vastaava Sointu Condé on yksi arvostetuimmista afrikkalaisten tanssien opettajista Suomessa. Hän on myös tanssinut, soittanut ja laulanut useissa afroryhmissä esim. Njara, Bonsu Drums &The Sisters, Wonuwali, Mande Maja Band sekä omissa ryhmissään Djansa ja Musoo Kunda. Guineassa hän on myös esiintynyt miehensä rinnalla useissa juhlissa tanssien ja soittaen. Hän myös perusti ensimmäisenä Suomessa afrikkalaiseen tanssiin ja rummutukseen erikoistuneen yrityksen AfroSusi&LuovaSointu.

Ryhmän muut jäsenet ovat pitkänlinjan afrikkalaisen tanssin ja musiikin harrastajia. Lisbet Ikonen oli myös Bonsu Drumsin, Djansan ja Musoo Kundan jäsen ja Tanja Pyy on soittanut mm. Wonuwalissa, Djansassa, Musoo Kundassa.

Abdoulaye "Ablou" Condè (Guinea) - soolodjembe, doundounit, krin, esilaulu, ryhmän taiteellinenjohtaja
Sointu "khalima" Condè - tanssi, djembe, doundounit, laulu, ryhmän johtaja
Tanja Pyy - doundounit, djembe
Tuula Cissokho - djembe, tanssi, laulu
Lisbet "Lyz" Ikonen -  djembe, tanssi, taustalaulu, kastanjet
Laura "Luru" Juntunen - tanssi, taustalaulu
Laura "Laku" Merenvainio - tanssi, taustalaulu

Vierailijoina
Kishan Gaine (Nepal) - saranki
Soungalo "Mercaeu" Sanou (Burkina Faso) - djembe

www.afrosusi.com/esitykset

Teknistä tietoa

Esityksen kesto 15-60min sisältäen tanssia, soittoa ja lauluja. Muokattavissa tarpeen mukaan ja voi sisältää yleisön tanssittamista tai rumpu/tanssi-workshopin. Ryhmä voi esiintyä akustisesti, mutta isoissa tiloissa mikitys ainakin lauluja varten on tarpeen.

Yhteystiedot

Sointu Condé
p. +358 (0)50 49 14 508