Marjo Smolander

Ville Lehvonen

Marjo Smolander: Cosmologies

La 13.11. Klo 19.30 Bistro K, Musiikkiteatteri Kapsäkki, Hämeentie 68, Helsinki
Vapaa pääsy

Marjo Smolander on kanteletaiteilija ja laulaja-lauluntekijä, jonka musiikilliset juuret ovat suomalaisessa kansanmusiikissa sekä karjalaisessa kanteleperinteessä. Vuodesta 2006 rääkkyläislähtöinen artisti on viettänyt pitkiä aikoja Senegalissa ja Malissa imien vaikutteita länsiafrikkalaisesta rytmiikasta ja musiikkiestetiikasta sekä malilaisesta koramusiikista. Nämä tyylit sekoittuvat luontevasti Smolanderin musiikissa.

Artisti julkaisi keväällä 2021 debyyttialbuminsa Cosmologies, jonka kappaleet saamme kuulla nyt ensimmäistä kertaa Helsingissä live-konsertissa! Suomessa, Senegalissa, Tanskassa ja Malissa äänitetyllä levyllään Smolander tekee yhteistyötä eri kulttuureista tulevien kansanmuusikoiden kanssa. Musiikilliset kosmologiat sulautuvat yhdeksi kertoen sykähdyttäviä ja intiimejä tarinoita.

Konsertissa albumin kappaleet kuullaan Smolanderin, laulaja Minttu Hellsténin ja perkussionisti João Luisin muodostaman trion esittämänä.

Marjo Smolander - kantele, laulu
Minttu Hellstén - laulu
João Luis – perkussiot

Ruokailemaan tulevat voivat varata pöytäpaikan etukäteen: bistrok@marcante.fi. Katso lisää www.bistrok.fi

Etnosoi!-seminaari: Lauantai-iltapäivällä 13.11. Oodi-kirjastossa järjestettävässä Etnosoi!-seminaarissa, on mahdollisuus kuulla tarkemmin Marjo Smolanderin työskentelystä ja hänen duo-yhteistyöstään senegalilaisen rap-artisti Awa Sanén eli Eve Crazyn kanssa. Monet duon kappaleista tukeutuvat muusikoita yhdistäviin kokemuksiin naisiin kohdistuvista odotuksista ja epäkohdista.