Isänpäivänä Lasten Etnosoi! kutsuu jälleen kaikki lapset ja aikuiset nauttimaan monipuolisesta ohjelmasta Malmitalossa.

– Maailman musiikin keskukselle isänpäivänä ajankohtana on ollut tärkeä ajatus, kertoo Etnosoi!n taiteellinen johtaja, Maailman musiikin keskuksen toiminnanjohtaja Jaana-Maria Jukkara. Haluamme tarjota ihan kaikille lapsille mahdollisuuden osallistua jollain tapaa isänpäivän viettoon, riippumatta siitä kuuluuko se hänen kulttuuriinsa tai perheensä perinteisiin. Toivottavasti jokainen lapsi voisi sitten maanantaina hehkuttaa kokeneensa viikonloppuna jotain hienoa ja ainutlaatuista.

Tänä vuonna Lasten Etnosoi!ssa puhaltavat erityisesti eteläafrikkalaiset värit tuulet. Etnosoi!ssa tiistaina 6.11. esiintyvä eteläafrikkalainen Dizu Plaatjies viettää koko viikon Suomessa opettaen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian GloMas-opiskelijoita. Yhteistyö huipentuu Lasten Etnosoi!hin, jossa Plaatjies ja opiskelijat johdattavat yleisön eteläafrikkalaisten sävelten ja liikkeiden maailmaan.

Plaatjiesin kanssa Suomessa vieraileva nelihenkinen Ibuyambo Ensemble on mukana myös Lasten Etnosoi!ssa, jossa eteläafrikkalaiset taiturit jakavat osaamistaan vauhdikkaissa tanssi- ja musiikkityöpajoissa.

Pikkusalissa nähdään myös kulttuurien kohtaaminen. Hassu Kuningas ja Prinsessa Rankesari -esityksessä yhdistyvät Sanna Karlsson-Sutisnan vankka balilaisen tanssin osaaminen ja Pablo Álvarezin klovneria. Eurooppa kohtaa Aasian, kun klovni ja prinsessa opettelevat pärjäämään toistensa kulttuureissa. Värikkään esityksen lopuksi lapsilla on mahdollisuus kuvauttaa itsensä esiintyjien kanssa. Sanna Karlsson-Sutisna on monipuolinen tanssija ja kuvataiteilija, jonka kädenjälkeä ovat niin monipuoliset tanssiesitykset kuin perheille suunnatut taidepuistot Helsingissä ja Ranskassa. Pablo Álvarez (Marino Clown) on syntyperältään espanjalainen, Helsingissä vaikuttava klovni, kansainvälisen klovnifestivaalin johtaja ja Cirko Criollo -ryhmän perustaja.

Liikenneturva on Lasten Etnosoi!n yhteistyökumppani ja järjestää kävijöille tänä vuonna muun muassa heijastinaskartelua. Tiesitkö, että heijastin on kotimainen keksintö? Jotta kaikilla on liikenteessä turvallisempaa, on Liikenneturvan heijastinteltassa mahdollisuus kokeilla tuota oivaa keksintöä. Voi tutkia minkälainen on hyvä heijastin ja miten se oikein toimii. Parvella puolestaan pääsee tuunaamaan heijastimen omaan käyttöön tai lahjaksi. Loistava juttu!

Aulassa voi Liikenneturvan lisäksi tutustua Afroahjon opetustarjontaan (mm. perheafro), Camara & Kallinen -ryhmän lasten tanssiteatteriesityksiin sekä kokeilla soittimia. Outi Kallinen ja N'Fanly Camara kuuluu afrikkalaisen musiikin ja tanssin pioneereihin Suomessa.

Malmitalon kahvila on auki tapahtuman aikana.

Tapahtuman aikataulu:
Malmisali: 
Dizu Plaatjies & Sibelius-Akatemian opiskelijat klo 14 ja 15.30
Pieni sali:
Hassu Kuningas ja Prinsessa Rankesari klo 14.45 ja 16.15
Tanssisali:
Ibuyambo-työpajat eteläafrikkalaisten taitureiden johdolla klo 14.45 ja 16.15
Parvi:
Liikenneturvan heijastintuunaustyöpaja nonstop klo 14–17

11.11. klo 14-17, Malmitalo, Ala-Malmin tori 1
Vapaa pääsy

Suomen merkittävimpiin maailmanmusiikkifestivaaleihin kuuluva Etnosoi! tarjoilee marraskuisessa Helsingissä värikkäitä ja koskettavia elämyksia eri puolilta maailmaa. Festivaalilla nähdään tänä vuonna mm. haitilaisia juuriaan tutkiskeleva amerikkalainen Leyla McCalla, karismaattinen eteläafrikkalainen Dizu Plaatjies & The Ibuyambo Ensemble, arabialaisen musiikin uranuurtaja Suomessa Al-Teslim, upouusi Mustalaismusiikin orkesteri ensikonsertissaan ja kansanmusiikin legenda Heikki Laitinen ystävineen 75-vuotisjuhlakonsertissa.

Etnosoi! 3.-12.11.2018