Etnosoi!n päävieraat Unkarista ja Marokosta

Laita Etnosoi! 2019 festivaalin päivämäärät kalenteriin!  2.-10.11.2019 Helsingissä on tarjolla upea musiikkikattaus värikkäitä ja koskettavia elämyksiä maailmalta. Tänä vuonna kansainväliset päävieraat ovat unkarilainen Olah-romaniperinteen upeaääninen tulkitsija Mónika Lakatos & Gipsy Voices sekä Gabacho Maroc.

Mónika Lakatos on saanut paljon tunnustusta syvälle tunteisiin menevän vahvan ja tarinoivan, ainutlaatuisen äänensä ja lämpimän lavakarismansa vuoksi: ääni välittää Unkarin Olah-romaniyhteisön surut ja ilot kuulijoille yli kulttuurirajojen. Mónika Lakatos & Gipsy Voices vaalii Olah-romanien musiikillisia perinteitä samalla, kun he avaavat yhteisön vuosisataisia tarinoita ja melodioita uusille yleisöille. Mónika Lakatos on myös mukana isänpäivän Lasten Etnosoi!ssa.


Gabacho Maroc on lavalla kuin “unohtumaton liekki”. Yhtyeen musiikissa länsi kohtaa aavikon ja monikerroksiset eri musiikkikulttuurien tiukat rytmit vievät välillä lähes transsitilaan. Yhtyeen jäsenet tulevat Marokosta, Algeriasta ja Ranskasta. Gabacho Marocin omaleimainen musiikkityylien fuusio on tuonut yhtyeelle mm. Daily Gazetten (2018)  tunnustuksen yhtenä parhaista live-yhtyeistä.

- ‘Vuoden 2019 festivaaliohjelmistossa nähdään ja kuullaan heijastuksia juhlavuotta viettävän Maailman musiikin keskuksen toiminnan historiasta. Tapaamme myös vanhoja tuttuja. Vähemmistöjen musiikit niin kansallisesti kuin kansainvälisesti ovat olleet toiminnan ytimessä, ja tätä taustaa vasten meillä onkin ilo toivottaa Mónika Lakatos yhtyeineen takaisin festivaalille. Toisaalta jatkamme myös tänä vuonna Suomessa ensivierailulla olevien artistien ja yhtyeiden esittelyä’, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Jaana-Maria Jukkara.

Etnosoi!ssa juhlitaan festivaalia järjestävää ja tänä vuonna 40 vuotta täyttävää Maailman musiikin keskusta. Pitkän toimintakautensa aikana Maailman musiikin keskus, minkä toiminnan juuret ovat työväenliikkeessä, on tehnyt uraauurtavaa työtä maahanmuuttajataustaisten ja vähemmistömuusikoiden kanssa Suomessa sekä mm. toteuttanut useita kehitysyhteistyöhankkeita eri maissa. Tätä historiaa juhlistetaan Senegal-teemaisessa illassa sekä Koiton Laulun ja Wimmen rauhanlauluja ja joikua yhdistävässä konsertissa. Festivaaleilla nähdään muutenkin komea kattaus Suomessa vaikuttavia maailmanmusiikin tekijöitä. Australialaislähtöinen multi-instrumentalisti Nathan Riki Thomson (kuvassa vasemmalla) ja Resonator pureutuvat levynjulkaisukonsertissaan niin instrumenttien, tilan kuin muusikoidenkin  väliseen värähtelyyn.

Kutsu myös ystäväsi uutiskirjeemme tilaajaksi ja osallistu itse lippuarvontaan! Ennen juhannusta arvotaan yksi lippupaketti vapaavalintaiseen Etnosoi!-konserttiin.

Etnosoi!n ohjelma täydentyy kesän ja syksyn aikana. Muutokset mahdollisia.

Briefly in English
The program for Etnosoi! 2019 is published – please take a look at our website for a full overview, www.etnosoi.fi. Make sure to save the dates, 2nd to 12th of November! Our international guests are Mónika Lakatos & Gipsy Voices from Hungary and Gabacho Maroc from Morocco, Algeria and France. The program also features Senegal night, Sámi sounds, and of course the traditional children's day!

Invite your friend to subscribe to our newsletter and win tickets for Etnosoi! Festival in our Summer lottery!  The winner will be drawn just before Midsummer, so if your friends aren't subscribers yet, invite them to join us before Thursday 20.6., when we will draw the winner!

Complementary program will be published during the Summer and Autumn. Changes are possible.

Etnosoi! 2019 -ohjelmassa mm. / some of the concerts
Ti 5.11. klo 19, Koiton Laulu & Wimme, KOKO Jazzclub
Ke 6.11. klo 19, Gabacho Maroc, Savoy
To 7.11. klo 19, Nathan Riki Thomson & Resonator, Vuotalo
Pe 8.11. klo 19, Mónika Lakatos & Gipsy Voices, Savoy
La 9.11. klo 19, Senegal-iltamat/Senegal night, KOKO Jazzclub
Su 10.11. klo 14-17, Lasten Etnosoi!/ Etnosoi! for kids, Malmitalo


Tutustu vuoden 2019 artisteihin YouTube-kanavallamme/ 2019 artists in our YouTube channel:
https://www.youtube.com/watch?v=eag1zEAIU8M&list=PLVF-oyv8a-KfYdBoMoq3--txp0jOEBOLx

Lehdistökuvat: etnosoi.fi

Lisätiedot: Anna Dantchev | tiedottaja | 046 8783723 |

Etnosoi!n järjestää Maailman musiikin keskus. Etnosoi! on European Forum of Worldwide Music Festivalsin jäsen. Festivaalin päätukijat ovat Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistyössä ovat mukana myös mm. Helsingin kulttuurikeskus, Liikenneturva, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä, Kulttuuriosuuskunta Uulu, Valofirma ja Trio-Offset.