ETNOSOI!-FESTIVAALI 30 VUOTTA

Etnosoi! 2017

lehdistötiedote 13.6.2017

ETNOSOI!-FESTIVAALI 30 VUOTTA

Suomen vanhin maailmanmusiikkifestivaali Etnosoi! täyttää 30 vuotta. Etnosoi! järjestetään 1.-12.11.2017 Helsingissä, tapahtumia on myös Tampereella ja Oulussa. Maailman musiikin keskuksen järjestämä festivaali tuo vuosi vuodelta Suomeen artisteja jotka ovat meille uusia tuttavuuksia. Näin tapahtuu myös tänä juhlavuonna. Lisäksi estradeille nostetaan mielenkiintoisia artisteja ja vahvaa osaamista Suomesta. Kuumat uutuudet ja alan uudet avaukset ovat myös osa Etnosoi!n ohjelmistoa. Maailman musiikin keskus ja Etnosoi! kutsuu yleisön juhlimaan festivaalia ja nauttimaan maailman monista mielenkiintoisista kulttuureista.

Festivaalin ulkomaisista kärkinimistä marokkolainen Oum sekä puolalainen Joanna Słowińska tulevat Suomeen ensivierailulle. Casablancassa syntynyt ja Marrakeshissa kasvanut Oum-el Ghaït Benessahraoui – taiteilijanimeltään Oum –vangitsee hienovaraisella mutta väkevällä karismallaan. Oumin musiikki liikkuu estottomasti Marokon monien musiikin perinteiden kuten gnawan ja hassani-rytmien sävyistä jazzin, soulin ja sufin kautta takaisin perinteen äärelle. Marokonarabiaksi eli darijaksi kirjoitetut sanoitukset ammentavat marokkolaisesta perinteestä.

Puolalainen, moninkertaisesti palkittu äänitaituri Joanna Słowińska tuo Etnosoi!hin Archipelago-konserttinsa. Laajasti maailman konserttilavoja ja festivaaleja kiertävää Słowińskaa rakastetaan ja arvostetaan myös kotimaassaan yhtenä ehdottomasti vaikuttavimmista etnisen ja kansanmusiikin äänistä. Archipelago-konsertissa Joanna Słowińska kutsuu mielellään lavalle paikallisia artisteja. Etnosoi!ssa tämä artisti on Ilkka Heinonen (jouhikko).

Ensivierailulle Suomeen tulee myös Hartyga Tuvasta. Kotivaltiossaan Tuvassa ja Venäjällä laajemminkin moninkertaisesti palkittu uuden aallon rockin – tai psykedeelisen etnorockin – ykkösyhtye raivaa tietä kansainväliseen menestykseen. Suomeen yhtye tulee kokoonpanossa, jossa täkäläisten fanien iloksi on mukana mm. Yat-Kha -yhtyeen keulamiehenä tunnettu Albert Kuvezin.

Etnosoi!-festivaalilla on ilo ja kunnia esitellä ohjelmistossaan kaikkien aikojen ensimmäinen Etnogaala. Kyseessä on Suomen kansanmusiikin ja maailmanmusiikin kentän vuosittainen merkkitapahtuma, jossa palkitaan alan kiinnostavia toimijoita uusista tulokkaista pitkän uran tehneisiin taitureihin. Tapahtumassa luodataan mennyttä musiikkivuotta, kerrataan uutishuippuja ja nostetaan artistit tv- ja radioyleisöjen äärelle Yle Teeman ja Yle Radio 1:n lähetyksissä - sekä suorana että tapahtumaillan jälkeen. Tapahtuman tuottaa Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus KEK, joka tiedottaa Etnogaalasta laajemmin omalla tiedotuskampanjallaan.

Lisäksi Etnosoi!ssa 2017 mm: Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän Taiga-klubi Tavastialla, pitkän linjan kansanmusiikin ja maailmanmusiikin taituri Topi Korhonen uudella ohjelmistollaan ja nousukiitoista uraa tekevä Afrotysonia. Lapset ja nuoret muistetaan Etnosoi!-ohjelmassa aina. Tänä vuonna on luvassa mm. monivuotisen perinteen jatkaminen viettämällä isänpäivää Lasten Etnosoi!n merkeissä.

Etnosoi!:n ohjelma on nähtävissä osoitteessa etnosoi.fi. Ohjelmatiedot täydentyvät mm. klubitarjonnan osalta kesän aikana.
WWW.ETNOSOI.FI

Lipunmyynti Oumin ja Joanna Słowińskan konsertteihin on alkanut!

Lehdistökuvat: etnosoi.fi
Lisätiedot: Kaisa Pudas | tiedotusassistentti | 046 878 37 20 |

Etnosoi!n järjestää Maailman musiikin keskus. Festivaalin päätukijat ovat Helsingin kaupunki ja opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistyössä ovat mukana myös mm. Helsingin kulttuurikeskus, Liikenneturva, YLE, Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskus KEK, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä, Kulttuuriosuuskunta Uulu, Valofirma ja Trio-Offset. Etnosoi! on European Forum of Worldwide Music Festivalsin jäsen.


Global Music Centre / Etnosoi!
Hämeentie 34 D, 00530 Helsinki, Finland
www.globalmusic.fi, www.etnosoi.fi