Anna Murtola

Rafael Casado
Kotipaikka 
Helsinki
Esittely 

Oulusta lähtöisin oleva Anna Murtola (synt. 1983) on tiettävästi maailman pohjoisin flamencolaulaja. Murtola on löytänyt oman vahvan äänensä tämän intensiivisen espanjalaisen perinteen tulkitsijana, mutta toimii myös monipuolisena muusikkona, joka esiintyy sekä sooloartistina että tekee yhteistyötä erilaisten muusikkojen, tanssijoiden, taiteilijoiden ja projektien kanssa yli kulttuuri- ja genrerajojen. 

Anna Murtola on suomalaisen flamencolaulupedagogiikan uranuurtaja ja toimii soolouransa lisäksi flamencoduossa flamencokitaristi Joonas Wideniuksen kanssa sekä solistina world fusion-yhtye Bajo Cerossa ja useammissa pienemmissä kokoonpanoissa. Hän on esiintynyt laajalti erilaisilla festivaaleilla ja klubeilla aina Pori Jazzeilta Provinssirockiin ja Oulusta Etelä-Italiaan. 

Murtola on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius Akatemian ja Royal Academy of Music, Aarhusin välisestä Nordic Master of Global Music –ohjelmasta.

Anna Murtola - laulu
Joonas Widenius - flamencokitara

Teknistä tietoa 

Konserttikokonaisuuksia aina lyhyemmistä n 10 min esityksistä useamman setin iltaan. Perus-esiintyminen n 60 min. Äänentoisto toivottava, mutta myös akustinen esiintyminen mahdollista tilasta riippuen.