Százfonat-kansantanssiryhmä syyskuun alussa Lahdessa ja Helsingissä

 
 

(Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen tiedote 26.8.)

Százfonat-kansantanssiryhmä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa
pe 2.9. klo 17

Lasten ja nuorten kansantanssiryhmä Százfonat esiintyy Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksessa (Kaisaniemenkatu 10, Helsinki) perjantaina 2.9. klo 17. Esitys kestää noin tunnin, vapaa pääsy.

Százfonatin tanssia pääsee ihastelemaan myös 1.9. klo 18 Lahden Pikkuteatterissa (Loviisankatu 8), sekä 3.9. klo 11 Lahden taidelauantain puitteissa Kansantalon Vaahterasalissa (Aleksanterinkatu 26 B). Ryhmän Suomen-kiertueen järjestävät Száfonat-järjestö, Hollolan Nuorisoseura ry sekä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus.

Százfonat-kansantanssiryhmä sai alkunsa vuonna 2008 Erdőszentgyörgyissä Transilvaniassa, ja se on osa pari vuotta myöhemmin perustettua samannimistä sosiokulttuurista järjestöä. Järjestön päämääränä on Transilvanian Kis-Küküllőn seudun ja Maros-joen varrella asuvien unkarilaisten elämänlaadun parantaminen, perinteiden ja kansallisen identiteetin säilyttäminen, yhteisöllisyyden lisääminen ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttaminen. Kansantanssijoita on tällä hetkellä noin sata, ja heidät on jaettu viiteen tanssiryhmään päiväkotilapsista aikuisiin. Suomen-kiertueella mukana on 16 peruskoulu- ja lukioikäistä tanssijaa. Százfonatin repertuaariin kuuluu perinteisiä kansantansseja monilta Transilvanian unkarilaisalueilta, ja tanssiryhmät esiintyvät aktiivisesti sekä kotipaikkakunnallaan että muualla Transilvaniassa. Tanssinopettajina toimivat Csilla ja Lóránd Tőkes ja ryhmänjohtajina Emese ja Róbert Ambrus.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

 

Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus

Kaisaniemenkatu 10, 00100 Helsinki

Puh: +358 (0)9 6229 4610

http://www.helsinki.balassiintezet.hu/fi/