Raul Mannolan Vandalus - "Nuevo Mundo" -kiertue Suomessa maaliskuussa

 
 

(artistin tiedote)

Vandalus - "Nuevo Mundo"-kiertue

Ainutlaatuinen Flamenco-fuusioryhmä Madridista!

Levynjulkaisukiertue
Yllätysvieraana laulaja Caridad Vega, joka kuuluu yhteen Andalusian merkittävimpään flamencosukuun. Ensimmäistä kertaa Suomessa!

Caridad Vega on yksi Espanjan parhaista nuorista naislaulajista tällä hetkellä.  Hän on oppinut suoraan isotädiltään, legendaariselta, viime vuonna poismenneeltä laulajalta Encarnación Marín, La Sallago, ja on kiertänyt maailmaa mm Nuevo Ballet Español:in kanssa teoksella Sangre.

Eleonora Bayaz on esiintynyt ympäri Eurooppaa useiden merkittävien flamencomestareiden säestämänä, kuten Rafael Jiménez "Falo", David Lagos, Alfredo Lagos, Antonio Rey ja "Piculabe". Hän esiintyy säännöllisesti madridilaisissa tablaoissa, ja on flamencon lisäksi perehtynyt myös koreografiointiin ja klassiseen balettiin.

Suomen kansainvälisin flamencokitaristi, Madridin konservatoriossa flamencoa opettava Raul Mannola, tuo Suomeen ainutlaatuisen Flamenco-Fusioryhmän: Vandalus on kuuden Madridissa asuvan taiteilijan kokoonpano jonka musiikissa ovat vahvasti läsnä syvä Flamenco ja Itäisen Välimeren musiikkikulttuurit, mutta myös Modaalinen Jazz, Progressiivinen Rock ja Intialainen Musiikki. Musiikin visuaalisuus on ilmeistä, saihan Vandalus alkunsa pari vuotta sitten 1400-luvun Andalusiaan sijoittuvasta teatterikappaleesta La Hermosa Jarifa jota esitettiin vuosina 2014 ja 2015 Espanjan tärkeimmillä teatterifestivaaleilla. Tanssi nousee teoksessa avainasemaan kun Flamencon, klassisen tanssin ja modernimman ilmaisun pohjalta luodut koreografiat kuvittavat musiikkia, dialogoivat sen kanssa  ja puhuvat omaa runollista kieltään.
 

Vandalus - "Nuevo Mundo" (album)           

Raul Mannola sulkeutui heinäkuussa 2016 Vandalus-yhtyeen kanssa viikoksi Granadan parhaaseen studioon. Tulos on nyt kuultavissa uudella levyllä Vandalus - "Nuevo Mundo". 

Kyseessä ei ole tavallinen Flamenco-fuusiolevy. Flamencon syvältä kumpuava alkukantainen voima ja toisaalta Mannolan kokemukset Jazzin ja progressiivisen Rockin parissa 1970 ja -80 luvuilla sekoittuvat luontevalla tavalla. Polyrytmiset arpeggiot 12-kielisellä kitaralla luovat jännitettä itämaisten lyömäsoittimien ja cajónin vahvaa sykettä vastaan huilun ja sähkökitaran soittaessa unisonona Andalusian menneisyydestä kumpuavaa melodiaa. Arabiluuttu myötäilee flamencolaulajan valitusta vieden kuulijan ajattomaan aikaan. Michel Gascon vuosikausien kokemukset lähi-Idässä nousevat tärkeään rooliin tuoden esille Flamencon ja Arabimusiikin sukulaisuuden. Paikoitellen musiikki saa hyvin visuaalisen luonteen kun flamencotanssijan koputukset nousevat kaiken yläpuolelle tai huilun kertoessa tarinaa flamencokitaran värittäessä kerrontaa. 
 

Raul Mannola - flamencokitara, 12-kielinen kitara
Eleonora Bayaz - tanssi
Alberto Centella - huilu, bassohuilu
Michel Gasco - oud, rubab
Pancho Brañas - perkussiot
Natalia Mellado - laulu
Caridad Vega - laulu

www.vandalusmusic.com

2017-03-16 · Porvoo (Grand-sali), Finland

2017-03-17 · Riihimäki (Vihreä talo), Finland

2017-03-19 · Helsinki (Savoy-teatteri), Finland Buy tickets

2017-03-21 · Uusikaupunki (Crusell), Finland

2017-03-22 · Pieksämäki (Poleeni), Finland Buy tickets

2017-03-23 · Kangasala (Kangasala-talo), Finland